Лоран бәліші

Өте дәмді бәліш.

Қамыр үшін:
ұн – 250 грамм
сары май – 125 г
жұмыртқа – 1 шт.
тұз – жарты шәй қ.
су – 3 ас қ.

Үстіне құйма:
Жұмыртқа – 2 шт.
Ірімшік (сыр) – 150-200 г
33%-ті қою сүт (сливки) – 150-200 г

Ішіне:
тауық еті (алдын ала қайнатылған) – 1 шт.
саңырауқұлақ – 10 шт.
пияз- 1/2 шт.

Қамыр илеп тоңазытқышқа қойып қойыңыз. Ішіне салатын саңырауқұлақ пен пиязды аздаған майға қызартып қуырып алыңыз. Енді алдын ала пісірілген тауық етін турап қосыңыз. Отты сөндіріп, тұз, қара бұрыш қосыңыз.
Бетіне құятын құймасын әзірлеңіз. Жұмыртқаны жақсылап миксерлеп,  сливкиді қосыңыз. Енді осыған үккіштен (теркадан) өткізілген ірімшікті араластырыңыз.
Тоңазытқыштағы қамырды бәлішті пісіретін табаңызға жайыңыз.


Ішіне тауық пен саңырауқұлақты төгіңіз. Оның үстіне ірімшіктен әзірлеген құйманы құйыңыз.


200 градуста 30-40 минут пісіресіз. Бәлішті ыстық күйінде жесеңіз өте дәмді.

Advertisements

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Өзгерту )

Connecting to %s