Сары май-2 ас қ.
пияз-1 тал
перец (қызыл немесе көк)-1 тал
сәбіз-1 тал
көк спаржа (аспарагус)-500 гр.
саңырауқұлақ-200 гр.
су- 0,5 л.
күріш- 50 гр. (мен алдын ала күрішті пісіріп аламын)
лимон-1 тал
ірімшік-50 гр. (үккіштен өткізілген)
қатырылған нан
Көкөністерді кезек-кезегімен сары майда аздап қуырамыз. Су құйып қайнатамыз. Тұз, мускат жаңғағын , қызыл бұрыш қосамыз. 10 минуттай қайнатып, отты сөндіреміз. Петрушка, укроп (қалаған көк шөптен) саламыз да, араластырып, салқындатамыз. Блендерде езіп, тағы 5 минутқа отқа қойып бір қайнатып аламыз. Енді дайын болған сорпаға піскен күрішті саламыз. Кесеге сорпадан құйып, үстіне бір қасық лимон шырынынан, бір қасық ірімшіктен, және қытырлақ наннан салып сервис жасайсыз. Өте дәмді, тойымды сорпа.