Спаржадан сорпа

Сары май-2 ас қ.
пияз-1 тал
перец (қызыл немесе көк)-1 тал
сәбіз-1 тал
көк спаржа (аспарагус)-500 гр.
саңырауқұлақ-200 гр.
су- 0,5 л.
күріш- 50 гр. (мен алдын ала күрішті пісіріп аламын)
лимон-1 тал
ірімшік-50 гр. (үккіштен өткізілген)
қатырылған нан

Көкөністерді кезек-кезегімен сары майда аздап қуырамыз. Су құйып қайнатамыз. Тұз, мускат жаңғағын , қызыл бұрыш қосамыз. 10 минуттай қайнатып, отты сөндіреміз. Петрушка, укроп (қалаған көк шөптен) саламыз да, араластырып, салқындатамыз. Блендерде езіп, тағы 5 минутқа отқа қойып бір қайнатып аламыз. Енді дайын болған сорпаға піскен күрішті саламыз. Кесеге сорпадан құйып, үстіне бір қасық лимон шырынынан, бір қасық ірімшіктен, және қытырлақ наннан салып сервис жасайсыз. Өте дәмді, тойымды сорпа.

 

Advertisements

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Өзгерту )

Connecting to %s