Балық таяқшалары

Кішкентай балалар ұнатып жейтін тағам екендігіне сенімім мол.

Балық еті (сүйексіз)
жұмыртқа
ұн
тұз, қара бұрыш.
нан ұнтағы
ірімшік (сыр)
сұйық май

Балық етін ұзындау таяқша ретінде турап алыңыз.
Ұнға тұз, қара бұрыш (қалауыңыз бойынша басқа да дәмдеуіштерді, ұсақтап туралған көк шөптерді  қосуыңызға болады) араластырыңыз.
Нан ұнтағына майда үккіштен өткізілген ірімшіктерді араластырыңыз.
Енді балықтарды әуелі ұнға, екінші, жұмыртқаға, үшінші, нан ұнтағына аунатыңыз. Енді қыздырылған майға салып қуырыңыз. (Мен фритюрницада пісіремін. Дайын болғанда пешім өзі ескертеді) Арнайы пешіңіз болмаса қазанда-ақ әзірлеуге болады, сырты қызарғанға дейін қуырасыз.

Advertisements

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Өзгерту )

Connecting to %s