Алма бәліші.

Бұл бәліш маған ерекше ұнағандардың ең алғашқысы болды. Әсіресе бәлішті ыстықтай жегенді ұнаттым, әр жеген сайын пешке ысытып алып жедім. 🙂 Енді ол әрине талғамға қарай ғой.

қамыры үшін:
200 гр. сары май
3 ст. ұн
1 ст. қаймақ
0,5 шәй қасығы сода (лимон шырынымен тұштырылған)
шәй қасығы ұшында тұз
3 ас қасығы шекер
ішіне:
3-4 ас қасығы шекер
8 алма.
сары май
корица (қаласаңыз)

майды ұнмен илеңіз, қаймақты араластырыңыз. сода, тұз, шекер араластырып қамыр илеп, тоңазытқышқа 1-2 сағатқа қойыңыз.
алмаларды екіге бөліп, ішіндегі дәндерінен тазалап, шекермен, корицамен араластырыңыз.
қамырды 16 бөлікке бөліп, шеңбер көлемінде жайып, ішіне алманың жарты бөлігін салып, алманың үстіне жарты шәй қасығы сары май қойып, қамырды дөңгелектеп жабыстырыңыз, домалақ жаңғақ кейпіне келтіреміз.
ыстық пешке 350Fте- 25-30 минуттай пісіресіз, бәліштің үсті қызара түскенде пештен шығарасыз.

Advertisements

2 thoughts on “Алма бәліші.

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Өзгерту )

Connecting to %s