Симид немесе дәмді бөлішке нан :)

Симид-түрік тағамдарының бірі. Кәдімгі біздің-бублики. Бірақ түріктер тұзды етіп жасайды. Мен шекер қосып тәттілеу етіп жасадым.

200 мл сүт
100 мл сұйық май
1 шәй қ. дрожь
3 ас қ. шекер
1 шәй қ. тұз
Ұн
Бетіне:
Кунджут
Жұмыртқаның сарысы

Жұмсақтау етіп қамыр илеп, ашытыңыз. Қамырыңыз көтерілген соң, жаңғақтай көлемде үзіп алып, дөңгелек шеңберлер жасап, бетіне жұмыртқаның сарысын жағып, кунджутқа малыңыз.

180С=15 минуттай пісіріңіз.

Осы қамырдың жартысынан бөлішкелер пісірдім. Ішіне сары май жағып, мейіз қостым.

Advertisements

2 thoughts on “Симид немесе дәмді бөлішке нан :)

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Өзгерту )

Connecting to %s