Чак-чак

 

  • 2 стақан ұн (400гр.)
  • 2 жұмыртқа
  • 1 ас қасық қант
  • 3 ас қасық майонез
  • 50 гр.бал
  • 100 гр. мейіз

Жұмыртқа, қант, майонезді жақсылап араластырамыз, енді ұн қосып сәл қаттылау қылып қамыр илейміз. Қамырыңызды 10 минуттай табамен төнкеріп қойыңыз.
Енді иі қанған қамырыңызды жайып, кішілеу тайяқшалар ретінде кесіңіз, қазандағы майға салып, сәл қызартыңқырап қуырып алыңыз.
Ши бауырсақтарға жуып, тазаланған мейізді қосып, балмен жақсылап араластырыңыз. Дайын болған чак-чакты тоңазытқышқа жарты сағатқа қойып қойыңыз.

Advertisements

6 thoughts on “Чак-чак

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Өзгерту )

Connecting to %s