Покымпаб

 

Корей халқының ұлттық тағамдарының бірі. Жалпы бұл елдің асханасының 90 пайызы күріштен жасалынатын тағамдар. Егер сіз күріш сүйер қауымнан болсаңыз, әлі алда күріштен жасалынатын тағамдардың неше түрі ілінеді инш. Покымпаб қандай мағына беретінін білмеймін. Бірақ Сізге ұнайтындығын білемін. 🙂  Дәмді, әрі тез жасалынатын тағам. 

  • 1 пияз
  • 100-150 гр. шаяндар. (shrimp)
  • 3 жұмыртқа
  • томат н/е кез-келген приправа түрі (қызанақтан,ашты бұрыштан)
  • 2 стақан күріш (400гр.)
  • тұз жане сұйық май

Әуелі күрішті жуып, суға қайнатып, ақ палау әзірлейміз. Пиязды табадағы майға сарғайта қуырамыз. Үстіне шаяндарды және приправадан араластырамыз тағы 10 минуттай жәй отта қуырамыз. Жұмыртқаны бөлек ыдыста қуырып аламыз.Енді дайын болған палауға шаяндарды, жұмыртқаны араластырамыз. Осымен Покымпаб дайын!!!  Мен ашты бұрыштан жасалынған приправа қостым. Күрішті негізі арнайы пештер (рисоварка) бар, сондай пеште азірлесеңіз дәмді. Себебі отта, жай қазанда пісіргеннен гөрі, арнайы күріш пісіретін пеште пісіргеннің айырмашылығы көп.

Advertisements

3 thoughts on “Покымпаб

  1. арнайы каструлде пісірілген күріш біртүрлі боладі ғой. маған онша ұнаған жоқ. майы жоқ, тұз да қоспайды. бірақ үстіне қуырдақ қосып жіберсе, жақсы болатын сияқты.

  2. Elya arine tauyk koldansang bolady goi, birak ol uje Pokympab bolmai kalady 🙂 dami muldem ozgerip ketedi. al shayandardy Almatydan tabu kiyn emes dep oilaimyn, ulken supermarketterde bolu kerek, tym bolmasa katyrylgany bolady goi kaltada, sonymen jasap korersing.

    Salim sen kuyrdakty katty sagynyp jursing-au deimin ya 🙂
    biz jaka sayahattap kait, uakyt bolsa, balyk pen shayandardan jasalgan kuyrdak jep kaitasyng 😉

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Өзгерту )

Connecting to %s