Сәбізбен фаршталған құймақтар

dscf3566.jpg 

Құймақ үшін:

  • 1 стақан сүт
  • 2 жұмыртқа
  • 2 ас қасық шекер
  • 1 стақан ұн
  • 1/2 шай қасық сода
  • 1/3 шай қасық тұз
  • 2 ас қасық сұйық май

Ішіне:

  • 2 тал сәбіз
  • 2 жұмыртқа
  • тұз, бұрыш
  • 3 ас қасық сұйық май

Құймақ әзірлеу үшін жоғарыда көрсетілген қоспалардың барлығын араластырып, жақсылап миксерлейміз. Табаны сұйық маймен майлап, құймақтарды қасықпен құйып пісіреміз. Немесе табаны әркез майлап тұрғыңыз келмесе 2 ас қасық сұйық майды қамырға араластырып, табаны майламай-ақ пісіруіңізге болады.

Ал енді, ішіне салатын фаршты әзірлеу үшін алдымен жұмыртқаларды пісіріп аламыз. Сәбізді ірі үккіштен өткізіп алған соң, сұйық майға қуырамыз. Енді піскен жұмыртқаларды ұзынша етіп турап, сәбізге араластырамыз. Қалауыңызша тұз, бұрыш салып, дайын болған фаршты құймақтардың арасына салып, ораймыз. Табаға май құйып, фаршталған құймақтарымызды қайта екі жағына кезек-кезек аудара отырып қуырып аламыз. Құмақтарды маймен немесе қаймақпен жеген дәмді болады.

Advertisements

10 thoughts on “Сәбізбен фаршталған құймақтар

  1. Мынадай, әп-әдемі жұқа болып шығу үшін не істеу керек, айтып жіберіңізші, әйтпесе, мен пісірген құймақтар қалың болып шығады(((( Алдын-ала рахмет!

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Өзгерту )

Connecting to %s