Саңырауқұлақ сорпасы

dscf3536.jpg 

  • 150 гр. саңырауқұлақ
  • 3 стақан су
  • 1 стақан айран
  • 4 ас қасық ұн
  • жарты шәй қасық тұз
  • 1 тал сарымсақ
  • 3 ас қасық сары май
  • кішкене қара бұрыш

Қайнаған суға ұсақталып туралған саңырауқұлақтарды салып 25-30 минут қайнатамыз. Бөлек ыдысқа айран менен ұнды миксерлейміз. Осы қоспаны саңырауқұлақ сорпасына араластырып, отты азайтамыз. Тұз және үгітілген сарымсақты қосып, тағы 10 минут қайнатамыз. Тағам әзір болды-ау дегенде сары майды саламыз.

Сорпаны ыстықтай ішкен дәмді. Ас болсын!

Advertisements

4 thoughts on “Саңырауқұлақ сорпасы

  1. Асеке әлемторда өзіңмен танысқаныма қуаныштымын, сен туралы көп жақсы пікірлер естіген едім әкпемнен :), қалт айтпаған екен. Зеректігіңе алғысым зор!!! Қатесін жөндеп қойдым, енді түсінікті болған сияқты 🙂

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Өзгерту )

Connecting to %s