қамыр үшін:
-
4 стақан ұн
-
100гр.сары май
-
0,5 стақан айран
-
2 жұмыртқа
-
сода жане тұз
ішіне:
800гр. асқабақ
тұз және қара бұрыш
қамырды илеп, 30 минутқа тоңазытқышқа қойып қойыңыз.
асқабақтың ішін тазалап,суға қайнатып аламыз, жұмсарды-ау дегенде оттан алып, асқабақты еземіз, тұз және қара бұрыш қосамыз.
енді қамырды жайып, ішіне асқабақтан әзірленген фаршты салып, қалауыңызша формаға келтіріп, 200*С 20 минут пісіреміз.
askabakpen samsani birinshi ret korip turmin, ote damdi bolsa kerek. jasalinatin tagamdar tizimine kirgizip koydim – rahmet!
Mindetti turde jasap korgin unaityn shygar dep umittenemin, sebebi bizge unaidy, sosyn uide jyi jasaityn tagamdarymnyng biri.
miz askabaktı şekermen yasaymız, tuzman karabibermen kalay bolayak ekenini oylayamayman, yasap koruyukmen
esen kal, savlukman kal
Gulerin, bloguma yorum yazdiginiz icin cok tesekkur ederim. Sizin de blogunuzu gordum, cok cok hosuma bitti. Kazakh yemeklerinde yaptiginizi cok sevdim. Sizdin blogunuza bundan sonra ins surekli ziayaret edecegim. 🙂
waw! Akbanu, turikshe shashadi ekensin goi! mash!
ins Koreada bir jyl tursam, koreishe de shashatyn bolam 😉
bul samsanyn syrty katpar bola ma sony bilgim keledi
jok bul katparly samsa emes, katparly samsanyn rezepti jakyn kunderi keledi 😉
ой акбантик неткен бакыттысың колыннан барі келеді саған қазағып турганым
oi svetik katyrasyng-au, tamak isteu meningshe kez-kelgen adamnyng kolynan keledi, tek talap bolsa.