Алмадан оладьи

dscf1820.jpg

  • 300 гр.алма

  • 2 ас қасық шекер

  • 1/4 шәй қасық тұз және сода

  • 2 жұмыртқа

  • 0,5 стақан ұн

  • сұйық май немесе сары май

Алманы үккіштен өткіземіз. Бұған жұмыртқаны, шекерді қосып, араластырамыз. енді сода мен тұзды, сосын ұнды қосамыз. Біраз араластырып, қазандағы майға қасықпен құйып, пісіреміз.  Сурет 
Оладьиді сары майда қуырған және ыстықтай жеген дәдірек болады.

Advertisements

2 thoughts on “Алмадан оладьи

  1. Бул да дурыс нуска, б1рак мен баска жолмен аз1рлейм1н.
    кад1мг1 куймак (оладьи) камырын дайындап аламыз, онымен коса орташа келген ек1 алманы донгелектеп жукалап кес1п аламыз.
    Содан сон ыстык табада куймактын б1р жагын п1с1р1п болып, ек1нш1 жагына аударар алдында, алг1 кес1лген алма донгелекшес1н салып аудара коямыз, сонда алма да сал жумсарып п1сед1 жане куймак та кур калмайды:))

    Акбану, рецептер1не рахмет!

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Өзгерту )

Connecting to %s